Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Brug afrikanske kurve og fletkrukker i indretningen

De farverige, afrikanske kurve kan anvendes til lidt af hvert. I hjemlandet, hvor kurvene typisk håndflettes, benyttes de primært til transport i dagligdagen. De stærke materialer gør dem nemlig slidstærke og i stand til at indeholde selv tunge fødevarer. Samtidig tåler flettematerialet både sollys og høje temperaturer. I modsætning til kunstmaterialer som ofte mørner, bleges eller blive skøre i strukturen, når de udsættes for Afrikas varme og tørre klima.

Herhjemme på de køligere breddegrader anvendes afrikanske kurve dog typisk som en del af indretningen eller som et farverigt indslag i bybilledet i form af indkøbstasker under armen eller kurve på cykelstyret som alternativer til traditionelle fletkurve.

Kurve fra Afrika i elefantgræs

Afrikanske kurve er oftest flettet i elefantgræs. Det er der flere grunde til. Elefantgræs er for det første nemt at indfarve i stærke farver, som netop er karakteristisk for afrikanske kurve.

Dernæst er elefantgræs nemt at flette og samtidig forholdsvist skånsomt mod hænderne. Derudover vokser elefantgræs lokalt i det tropiske Afrika og er således nemt at få fat. Sidst men ikke mindst gror elefantgræs meget hurtigt. Det betyder, at planten efter høst relativt hurtigt regenererer – og det er en fordel.

Både for jordejerne, der maksimerer deres udbytte og for miljøet, fordi elefantgræs således også optager en større mængde CO2 fra atmosfæren end for eksempel de fleste træsorter.

På den måde skåner du miljøet indirekte, når du vælger kurve af elefantgræs. Vil du samtidig gøre en ekstra indsats for en bedre verden, kan du vælge at købe dine kurve som Fairtrade. Det er med til at mindske uligheden, fordi de afrikanske kurveflettere – og de bønder der dyrker elefantgræs– sikres bedre arbejdsvilkår og desuden får en højere pris for deres arbejde og materialer end traditionelt handlede produkter.

Brug kurve og fletkrukker i indretningen

Mange afrikanske kurve kan opfylde flere formål på én gang. En kurv med hank kan for eksempel både bruges på indkøbsturen og til opbevaring af huer og vanter i entréen om vinteren.

En fletkrukke kan - med indvendig plastforing - bruges til stueplanter eller til opbevaring af legetøj, strikketøj, magasiner, bøger eller noget helt femte. Vælger du en fletkurv med hank bliver indholdet desuden nemt at flytte rundt på – og du behøver ikke være bange for, om indholdet er for tungt. Elefantgræs er nemlig, i kombination med den unikke flettemetode, ekstremt holdbart.

Sidst men ikke mindst, er afrikanske kurve er også praktiske som pusletasker, fordi de kan åbnes med én hånd. Det er smart, når man står med en baby i den anden.